Hero Image

Η συνεργασία είναι το κλειδί της επιτυχίας

Η Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, παραχώρησε συνέντευξη στο Pharma Boardroom, έναν κορυφαίο ενημερωτικό ιστότοπο στον τομέα της Υγείας και των Επιστημών Ζωής

Με εμπειρία τριών δεκαετιών στον κλάδο του Φαρμάκου, η Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και πρώην πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece, περιγράφει στο Pharma Boardroom μερικές από τις βασικές προσκλήσεις που απειλούν τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πρόσβαση των ασθενών σε σωτήρια φάρμακα.

«Ο τρόπος που έχει αναπτυχθεί το σύστημά μας σημαίνει ότι είτε κερδίζουμε όλοι μαζί, είτε χάνουμε όλοι μαζί. Η συνεργασία, λοιπόν, είναι το κλειδί για τη μελλοντική επιτυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της.

Αναφερόμενη στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, η Agata Jakoncic θυμάται ότι το 2017 όταν ανέλαβε τη διεύθυνση της MSD Ελλάδας, υπήρχαν πολλές προκλήσεις στην αγορά καθώς το φαρμακευτικό περιβάλλον άλλαζε συχνά. «Όταν κοιτάζω πίσω τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, είμαι περήφανη για όσα έχουμε πετύχει στην ελληνική αγορά», λέει καθώς σήμερα η MSD έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία εταιρεία στα Εμβόλια, την Ογκολογία και τα Λοιμώδη Νοσήματα στην Ελλάδα.   

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο συνεχίζει να επενδύει στην Έρευνα και Ανάπτυξη προκειμένου να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών. Στην Ελλάδα, «η MSD πραγματοποιεί 42 κλινικές δοκιμές, από τις οποίες περίπου οι 10 είναι μελέτες φάσης Ι ή φάσης ΙΙ», σημειώνει. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Agata Jakoncic στο Pharma Boardroom στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://pharmaboardroom.com/interviews/agata-jakoncic-managing-director-msd-greece-cyprus-malta/