Hero Image

Έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τις ισορροπημένες σχέσεις

H HR Lead της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας μιλάει στη Lifo για το όραμα της εταιρείας που φέρνει επανάσταση στον εργασιακό τομέα και στο πώς εξασφαλίζουμε ιδανικές εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την πανδημία

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο συζητάμε για τις λεγόμενες «καλές πρακτικές» στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και για την ανάγκη, ειδικά μετά την πανδημία, να επιστρέφουμε σε εργασιακούς χώρους όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανεκτικότητας και αποδοχής.

Η Αθηνά Σταύρου, εξηγεί πως η MSD έχει κάνει βήματα για τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες των εργαζομένων, στο ζήτημα της έμφυλης ισότητας και της ισότιμης εκπροσώπησης, αλλά και στο θέμα – ταμπού της ψυχικής υγείας των ανθρώπων της.

«Γυναίκες και άνδρες έχουμε πολλά να κερδίσουμε μέσα από ισορροπημένες σχέσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τη συνεργασία», υπογραμμίζει.

Και εξηγεί ότι «σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση των γυναικών υπάρχει βελτίωση, όχι αυτή που θα θέλαμε, αλλά υπάρχει. Σε θέματα που αφορούν τα LGBTQI+ άτομα βλέπουμε επίσης αλλαγή. Μικρή, αλλά τη βλέπουμε. Το πλεονέκτημα με αυτές τις δύο ομάδες είναι ότι έχουν πρεσβευτές που μπορούν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν και να διεκδικήσουν».

Ενώ αναφορικά με την ψυχική υγεία, η Αθηνά Σταύρου σημειώνει ότι η MSD μέσω ειδικής καμπάνιας που υλοποίησε εσωτερικά ανέδειξε το «δικαίωμα του να μη νιώθεις καλά» και παράλληλα πως μπορείς να αναγνωρίσεις αν κάποιος συνάδελφος χρειάζεται βοήθεια. «Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε μηχανές κι αυτό που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε είναι το να βάζουμε τη φροντίδα του εαυτού μας στο επίκεντρο, κάτι που δεν θα κάνει κανείς άλλος για εμάς», τονίζει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αθηνάς Σταύρου στη Lifo στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.lifo.gr/apopseis/idees/athina-stayroy-gynaikes-kai-andres-ehoyme-polla-na-kerdisoyme-apo-isorropimenes